1 Ekim 2019 Salı

kaz dağlarındaydık...

Çanakkale’de merkeze bağlı Kirazlı Köyü Balaban Mevkiinde altın madeni projesi kapsamında yapılan ağaç katliamına yönelik başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti devam ediyor. Kanadalı Uluslararası altın tekeli Alamos Gold’un, yerli taşeron şirketi Doğu Biga Madencilik eliyle yürüttüğü ağaç katliamı Çanakkale’de büyük tepkilere neden oluyor.
Şantiye alanına giden yolun iki tarafı çam ve meşe ağaçlarıyla dolu. Yol kenarında ise yeni kesildiği belli olan ağaç yığınları doldurulmuş durumda. Alamos Gold şirketinin ruhsat sahibi olduğu alana giriş yasak. Kapıda 24 saat güvenlikler bekliyor. Gelen vatandaşların tel örgüleri aşmasına izin verilmiyor. Eylemcilere, tam bu noktada bilgilendirme yapılıyor. Sonra sloganlar atılıyor, tekrar kampa geri dönülüyor.

Kaz Dağları'na yapılan altın madenine karşı Kirazlı Köyü'nde bir araya gelen vatandaşlar, ağaçların kesilmesine karşı şantiye alanına doğru yürüyüşe geçmişti. Yürüyüşten önce bir araya gelen vatandaşlar ilk olarak çevrecilerin kaleme aldığı "Kaz Dağları Andı" da okudu.
u Kaz Dağları’nı kurtarma eylemidir. Kaz Dağları dünyanın ikinci oksijen üreten dağıdır. Mitolojik bir tarihe sahiptir. Bu dağ altıncılar tarafından talan edilmektedir. Sizleri bu mücadelemizde yanımızda görmek istiyoruz. Hepinizi Kirazlı-Balaban tepeye bekliyoruz. Bizim tepkimiz çevre için, canlılar için, oksijen ve ekosistem için. Siyasi değil tamamen doğa için mücadele ediyoruz




























































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder