Domates kurutmayı, buradaki yazlıkçı bir komşudan görüp öğrendim...
Önce doğradım,
Sonra da güneşe serdim.Bunun için çamaşır asma telimi kullandım..Üzerine tül gerdim...
Ki, alttan da üstten de hava alıp daha çabuk kurusun..
Haa bu arada, domates dilimlerimin her iki yüzüne de çok az tuz serptim...Çok az diyorum, aman abartmayın...
Ve kurutmaya bıraktıımm...
Güneş o kadar kızgın ki, toplam bir haftada kupkuru oldu domateslerim...
Kuruyunca büzüşüp küçülüyorlar, ben de hemen açılan boşluklara yeni domates dilimleri koyuyorum...
Fazla çıkmıyor, o yüzden bence domatesi çok alın..
Valla ben 20 kiloyu kuruttum...
Vee kurumuş domateslerimizi istediğimiz kadar saklayabiliriz...Kurutulmuş biberler gibi kullanın..
Yemeklerin içine bir avuç atsanız, suda kaynarken şişiyor, yine kocaman domates dilimleri oluyor bunlar...
Başka şeyler de yapıyorlar bunlarla..
Örneğin yağda kızartıp, üzerine sarmısaklı yoğurt dökerek servis yapıyorlar...
Bana öğretenden Allah razı olsun..
Sizler de bilmeyenlere öğretin canlar...
Hepinizi çok seviyorum :)
-
-
-
-
-
20 kilo mu harikasın figen ablacım kışın kilosu 20 lira bende hiç almadım.AMA buradaki güneş kurutmaz ki:(
YanıtlaSilama deniycem cesaret verdin ablacım agız tadıyla yiyin afiyetle
oh misler gibi afiyetle yersin inşlh
YanıtlaSilben yerlisini bekliyorum geçenyıl 3kasaydı yetmedi
yemeği oluyor çok nefis kızartmalara koyarım
en çok ben mezesini yapıp tüketiyorum kısırla çiğ köfteyle mükemmel oluyor
hımm canım çekti şimdi
sevgiler
haklısınız can kızlar..koca bir kasa domatesten çıka çıka azıcık birşey çıktı...
YanıtlaSildemek bunu tonla yapmak lazım :))))
mavicim, bunu fırında da kurutabiliyorlar..ben gördüm internette tarifini..
yalnız cidden enfes oluyor..hakkatten aklımı seviyim yani :))
çok teşekkür ediyorum güzel insanlar...
Domatesin böyle kurutulduğunu bilmiyordum. Yeni bir şey öğrenmiş oldum. Kuru domatesleri nasıl saklıyorsunuz?
YanıtlaSilsevgiler canım.
Geçen yaz ben de orada kuruttum. Ekmek makinasında yaptığım ekmeklere bile doğrayıp koydum kışın. Enfes ötesi oldu. Bir de kurufasulye, nohuta çok yakıştırıyorum.
YanıtlaSilGüzel günlerde, sağlıkla tüket arkadaşım.
Afiyet bal şeker olsun İstanbul güneşinde kurutabilir miyim ki?Denemek lazım teşekkürler.:)
YanıtlaSilHarika. Hemen deneyeceğim Figen abla. Antalya güneşi bir işe yarasın bari :)
YanıtlaSilvalla bilenler bilmeyenlere öğretsin canlar..birbirimize bi faydamız olsun böyle..
YanıtlaSilhepinizi çok seviyorum ya :)