1 Ağustos 2013 Perşembe

Lütfen ağustos güneşini kaçırmayın....

Domates kurutmayı, buradaki yazlıkçı bir komşudan görüp öğrendim...
Önce doğradım,


Sonra da güneşe serdim.Bunun için çamaşır asma telimi kullandım..Üzerine tül gerdim...
Ki, alttan da üstten de hava alıp daha çabuk kurusun..
Haa bu arada, domates dilimlerimin her iki yüzüne de çok az tuz serptim...Çok az diyorum, aman abartmayın...
Ve kurutmaya bıraktıımm...


Güneş o kadar kızgın ki, toplam bir haftada kupkuru oldu domateslerim...


Kuruyunca büzüşüp küçülüyorlar, ben de hemen açılan boşluklara yeni domates dilimleri koyuyorum...


Fazla çıkmıyor, o yüzden bence domatesi çok alın..
Valla ben 20 kiloyu kuruttum...


Vee kurumuş domateslerimizi istediğimiz kadar saklayabiliriz...Kurutulmuş biberler gibi kullanın..
Yemeklerin içine bir avuç atsanız, suda kaynarken şişiyor, yine kocaman domates dilimleri oluyor bunlar...


Başka şeyler de yapıyorlar bunlarla..
Örneğin yağda kızartıp, üzerine sarmısaklı yoğurt dökerek servis yapıyorlar...


Bana öğretenden Allah razı olsun..
Sizler de bilmeyenlere öğretin canlar...
Hepinizi çok seviyorum :)
-
-
-
-
-

8 yorum:

  1. 20 kilo mu harikasın figen ablacım kışın kilosu 20 lira bende hiç almadım.AMA buradaki güneş kurutmaz ki:(
    ama deniycem cesaret verdin ablacım agız tadıyla yiyin afiyetle

    YanıtlaSil
  2. oh misler gibi afiyetle yersin inşlh
    ben yerlisini bekliyorum geçenyıl 3kasaydı yetmedi
    yemeği oluyor çok nefis kızartmalara koyarım
    en çok ben mezesini yapıp tüketiyorum kısırla çiğ köfteyle mükemmel oluyor
    hımm canım çekti şimdi
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. haklısınız can kızlar..koca bir kasa domatesten çıka çıka azıcık birşey çıktı...
    demek bunu tonla yapmak lazım :))))
    mavicim, bunu fırında da kurutabiliyorlar..ben gördüm internette tarifini..
    yalnız cidden enfes oluyor..hakkatten aklımı seviyim yani :))
    çok teşekkür ediyorum güzel insanlar...

    YanıtlaSil
  4. Domatesin böyle kurutulduğunu bilmiyordum. Yeni bir şey öğrenmiş oldum. Kuru domatesleri nasıl saklıyorsunuz?
    sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  5. Geçen yaz ben de orada kuruttum. Ekmek makinasında yaptığım ekmeklere bile doğrayıp koydum kışın. Enfes ötesi oldu. Bir de kurufasulye, nohuta çok yakıştırıyorum.
    Güzel günlerde, sağlıkla tüket arkadaşım.

    YanıtlaSil
  6. Afiyet bal şeker olsun İstanbul güneşinde kurutabilir miyim ki?Denemek lazım teşekkürler.:)

    YanıtlaSil
  7. Harika. Hemen deneyeceğim Figen abla. Antalya güneşi bir işe yarasın bari :)

    YanıtlaSil
  8. valla bilenler bilmeyenlere öğretsin canlar..birbirimize bi faydamız olsun böyle..
    hepinizi çok seviyorum ya :)

    YanıtlaSil